o NAMA

NAŠA PRIČA

Priča o Caribou Coffee je počela sa planina na Aljasci, gdje su naši osnivači bili na planinarenju i kroz svoje putovanje nailazili na velika krda Caribou jelena (Caribou je vrsta sjevernoameričkih jelena). Nakon planinarenja i obilaska jednog od hiljadu jezera u toj regiji svratili su u jednu kolibu, koja je usluživala odličnu kafu, ali nisu bili zadovoljni sa uslugom. Iz te kolibe je počela priča o Caribou Coffee kao jednom velikom međunarodnom lancu kafeterija.

Caribou Coffee je američki brend koji predstavlja kompaniju za proizvodnju kafe i međunarodni lanac kafeterija koji posluje u 3 kontinenta sa preko 1500 poslovnica.

Kompanija je osnovana u Edini, Minnessota, 1992 godine, a danas posluje u 8 država na osnovu franšiznog modela.  Ovaj brend ukupno zapošljava preko 1.200 osoba, a posluje pod pokroviteljstvom JAB Holding njemačke grupacije.

Caribou Coffee u svojoj ponudi nudi jedan sasvim novi koncept toplih, hladnih i blendiranih pića koja su napravljena po pre-definisanoj recepturi sastavljenoj u SAD-u.  Pored pića, u ponudi se nalaze i razni sendviči, kroasani, torte, kolači, sokovi i kafa u zrnu koje potrošači imaju priliku kupiti za potrošnju u svome domu.